Jedan od najznačajnijih globalnih automobilskih brendova od danas u Crnoj Gori snima reklamu, što je rezultat programa VR Montenegro, iza kojeg stoji producentska kuća Artikulacija, a koji je podržan programom Ministarstva kulture Kreativna Crna Gora.

Današnjem snimanju prisustvovao je i prvi čovjek tog resora, Aleksandar Bogdanović.

“Od samog početka, vjerovali smo u projekat VR Montenegro, koji smo prepoznali kao izuzetnu ideju Artikulacije – i tek koji mjesec bio je dovoljan da vidimo prve konkretne benefite. Od ovakvih projekata svi možemo imati mnogo koristi, a posebno Crna Gora kao destinacija“, riječi su ministra Bogdanovića.

Radujući se uspjehu kompanije Artikulacija, ministar je najavio još jedan konkurs u okviru programa Kreativna Crna Gora, iskoristivši priliku da još jednom pozove umjetnike, koji imaju ideje iz oblasti kreativnih industrija, da se prijave.

“Kada smo aplicirali za program, naš cilj bio je da vrlo brzo vratimo novac koji je država Crna Gora uložila kroz konkurs i mislim da smo već na dobrom putu“, istakao je vlasnik producentske kuće Artikulacija. Za njega, ovaj događaj je potvrda da program Kreativna Crna Gora počiva na realnim osnovama. “Production service“ ističe kao potencijal ne samo za crnogorske kinematografe, već i državu u cjelini, a kao dobar primjer navodi Hrvatsku, koja je snimanjem”Game of Thrones” ili “Star Wars” postala više nego prestižna turistička destinacija.

Snimanje reklame trajaće više dana i to na šest lokacija u Crnoj Gori.

Ne samo da je prvi put da je naša zemlja izabrana za snimanje od strane renomiranog globalnog klijenta, već su sve lokacije izabrane posredstvom VR tehnologije, bez prethodne posjete.